Most seen reports
Latest reviews (all sites)
Lottery Scam
+601114176714 Wulandari, FM Business Vantage sdn bhd, poon it sdn bhd
| Date | 04/11/2024 |
|---|---|
| Pseudonym | Wulandari, FM Business Vantage sdn bhd, poon it sdn bhd |
| Url / Website | highfirst.lol Scamdoc Trust Score | Contact / Whois info |
| Telephone | +60 11-1417 6714 (ou 00601114176714) (Info / Risk score) |
| Scam contents | She accidentally WhatsApp to me and get chit chat. Confirm indonesian girl because she got call me once. Live in medan but now at kuala lumpur, she sharing location at damansara PJU ask to come for hari raya. 2 days only chat about ourself suddenly show her true beauty. Haha.. she told been in this platform for 3 years, so experienced for this platform. 1st deposit smaller rm500 and she help me get profit rm100 (she still dont know already been scam by me. Hahaha), 2nd deposit she ask for 50k to become vip, gila apa. Hahaha i told no money, she keep asking for minimal deposit 3k to get lucky draw bonus, i said dont have. Then 1k and i said dont have too, lastly ask to deposit 600 then i block. Hahahaha.. be careful out there. Previously i saw in this website f2f. |
| Comment / Review | Be careful out there
|
| Attachment(s) | |
| Related search(es) |
-
-
Group created on - 0 Members (manage members)
To view the contents of this private group or request to join it, you must create an account or login.

Reviews and comments left by Internet users are sorted in chronological order and are not checked a priori
up votedown vote
Doggin Scams 04/13/2024 at 12:23 PM
Hello I think I got the same case as well, a random Indonesian girl mistakenly contacted me and then we chit-chat which eventually led to the same site. I googled the Bank recipient and this post showed up with almost the same MO with different locations and different person but same website and same 1st deposit amount
up votedown vote
Kantoi jugak 06/13/2024 at 08:48 PM
I had a similar situation.
up votedown vote
faiz 05/26/2024 at 08:24 AM
betul la apa yang dikatakan oleh tuan ni, saya mmng boleh confirmkan
up votedown vote
mar 05/30/2024 at 12:41 AM
boleh saya tahu Doggin Scams & faiz pon kene dengan platform sama ke? highfirst juga ya?
up votedown vote
Rimuru 06/01/2024 at 07:13 AM
Aku pulak kena 800 ribu dia tak nak bayar...dia bagi frozen...alasan dia aku salah tekan big dan small...suruh deposit rm12 ribu baru boleh withdraw 800 ribu aku tu...pundek dia
up votedown vote
kantoiii 06/22/2024 at 06:37 PM
Confirm website? Boleh withdrawal balik ke semua? Ada untung tak? Aku kena frozen 300k. Suruh deposit baki 45888 baru boleh withdrawal.
Files for this comment
up votedown vote
Mar 06/02/2024 at 11:57 AM
Rimuru..boleh saya tau nama org Yg perkenalkan platform tu pada u
up votedown vote
Kantoi jugak 06/13/2024 at 11:50 AM
Aku pun kena jugak. Dari hati2 kena jugak. 30k lesap. Mintak pulak masuk 88888. Menang 200k lbh. Tak blh withdraw. Masa kenal cakap macam ustazah. Ajak solat bagai. Kono ada formula. Siap cakap ambil duit buat masjid. Tak cukup nak masuk 88888 blh pulak nak bagi 50k n mintak aku topup balance sbb sblm tu dia topup 20k ajak main yg 50k. Kat sini la aku sangkut. Dapat bonus 88888, main pulak naik smpi 210k. Bila withdraw tak blh. Kena masuk 88888 baru blh withdraw. Bagi masa 72 jam. Terus aku tahu kena scam. Macam kena pukau pun ada masa main tu. Ikut je cakap. Tapi bankin duit dlm syarikat di malaysia. Tak tahu lah dari segi undang2 mcm mana. Nak kena check dgn lawyer. Sebab akaun tu aktif n atas nama company. Nama Ninda Putri. Katanya lah.
up votedown vote
Kantoi jugak 06/13/2024 at 09:14 PM
Akaun yg dia guna FM Business Vantage Sdn Bhd (cimb) , Amora creation sdn bhd (cimb), HM Baby Product Sdn Bhd (alliance bank). Dia pulak transfer ke Startup Enterpriser dari Indonesia sbb guna rupiah. Nilai lbh kurang rm20k. Konon bagi pinjam. Mula kenal pun dari salah no. hantar watsapp. Lps tu 2/3 hari contct konon minta maaf salah n baru dtg malaysia buat urusan beli kain. Dari situ continue mcm kawan lah. Tapi dia punya goreng memang mantap. Cerita hal ugama memang ingt org baik bukan setan. Tiap kali bagi gambar konon mcm kawan baik. Tak tahu la siapa punya gmbr. Bila duit tak blh withdraw, cakap ada rules pulak. Masa tu la mula perasan kena scam ni. Esok nya dia ayat lagi. Siap nak bg 50k n saya cari yg lbh nya utk topup. Ini rezki Allah bagi la. Kita ni tak bersyukur lah. Kena usaha la. Ooo dia dah main game ni 4 tahun. Semua ok. Bila saya cakp awak yakin blh dapat duit tu, masuk semua 88888 dan ambil semua. Tak nak pulak. Dah cakap duit tak cukup. Bila saya cakap ni scam. Dia pulak cakap kita sakit kan hati dia lah. Last tak blh tahan saya cakap cukuplah. Saya tak kaya. Dia hantar icon gelak dan tulis sya rich of faith. Baru saya betul2 tahu dah kena scam n confirm lah dia yg scam.
up votedown vote
Kantoi jugak 06/18/2024 at 07:27 PM
This is the link they use for the game that will scam you.
web.cocowinner.club and cocowinner.cyou
This is the latest so called their customer service no. 014-720 9916 . This cs will give the account no. for you to bankin the money. The account they use are always different and malaysia company account. They will keep trying to convince you to play bigger n deposit more money after you managed to withdraw the money that you won.
up votedown vote
senasib 06/20/2024 at 02:39 PM
ramai juga kena scam dengan die ni. tp aku kena nama lain. mudus operasi hampir sama.
Files for this comment
up votedown vote
Kantoi jugak 06/20/2024 at 03:55 PM
Sama la ni. Website pun sama. Cara cakap pun sama. Pompuan indon.
up votedown vote
senasib 06/21/2024 at 05:27 AM
This comment is written in a different language than the report. It is hidden for comfort reasons
Click here to view it anyway...
Files for this comment
up votedown vote
Kantoi jugak 06/21/2024 at 09:52 PM
Hmm… dia tipu ramai tu. Sama je cara dia. Konon dia ada formula la bagai. Nama dia guna n gambar semua tak sama. Blh cal n cakap lagi utk yakin kan org. Scammer ni guna cara main game tapi tak blh withdraw. Kecik dia bagi la.
up votedown vote
MhMz 06/26/2024 at 09:50 AM
Sama jugak kena. Cara yg sama. Perempuan Indonesia, salah message, chitchat, lama2 bgtau dia ada satu hobi yg buat duit. International investment katanya. Website sama cocowinner.cyou. Siap bagi gambar and call nk suruh kita percaya dekat dia. Xtahu yg dia bg gmbar betul or tidak. Siap nk bg starting modal 500 and ajar cara nk invest. Dh buat ni 3 tahun. Bila kita ckp domain cocowinner.cyou baru buat xsampai 6 bulan, maybe itu scam. Tiba2 marah. Bila kita tanya pasal shariah compliance, dia kata xperlu. Lepas marah2 terus stop message dh....
up votedown vote
Kantoi jugak 06/26/2024 at 10:14 AM
Betul la tu org yg sama. Nasib la dah tau scammer. Mcm2 cara ada nak tipu. Harap ramai la yang tahu benda ni. Kalau tak nanti lagi ramai yg kena tipu.
up votedown vote
Org puchong 06/26/2024 at 12:21 PM
Hampir2 terkena,org indon tp tngal di KL damansara katanya..tp aku x bodoh..mula2 salah nmber,lpas tu mula bermain dngan kata2 manis dan antar gambar2 seksi kononya nk cari pasangan dngan main ayat cinta..kita dh ckap ada anak,bini dia cakap bole kwin lagi..ingat kita ni kaki curang..haha..dua 3 hari dia mula tukar topik dan cakap segala pakcik,tok nenek dia pndai buat duit tepi..dia x taw kita lg bijak.haha..dia sruh mula dngan 500 dan janji keuntungan 30-35% dlam masa 30menit..aku ckap x da duit dan hantar gmbar acc lama yg ada 150,siap sruh aku pinjam lg dngan kawan 350 dan bleh bayar blik dlam masa 30menit siap dpat untung..kepala bapak dia,hahha..aku ckap dh kaya sngat bole lh pinjam duit dia dlu 350,pandai pulak bg alasan macam2..haha..nk kna kn aku konon,salah org lh..aku stengah mati cari duit smpai hidup senang,ingat mudah2 nk bg duit kt org..bangsa indon bodoh piang..aku rasa BABI lagi mulia dri org mcm ni
Files for this comment
up votedown vote
Kantoi jugak 06/27/2024 at 10:41 AM
Iye bro. Sama tu. Cara pun sama je. Gambr munkin org lain. Dia blh copy dari banyak platform. Syabas bro bijak n dapat cantas gerakan dia. Harap2 ramai yg tahu dan blh selamat dari penipu macam ni.
up votedown vote
Mohd Selangor 06/29/2024 at 09:05 PM
Iya modus operandinya sama juga. Padahal sudah berhati-hati. Namanya Risma Antikaratu Dari Palembang Indonesia, ada salon dan bercakap dengan friendly, sanggup gadai emas dan tanah...ada tak jalan untuk kita dapatkan deposit semula? Sangat menyesal kerana banyak deposit
up votedown vote
Kantoi jugak 06/29/2024 at 10:04 PM
Alamak terkena jugak. Nama tipu tu. Semua pun tipu. Benda ni macam ada pukau la. Bila dah cakap dgn dia terikut. Mana yg tak cakap dgn dia blh lps lagi. Deposit tu kalau masuk akaun company malaysia, ada undang2 blh cuba dapat balik. Tapi melibatkan beberapa pihak. Kalau nak cuba blh la.
up votedown vote
MhMz 06/29/2024 at 11:11 PM
Ada penah ckap dengan scammer tu dlm 3 4 kali. Alhamdulillah, masih selamat... Huhuhu
up votedown vote
Mohd Selangor 06/30/2024 at 05:31 PM
Semoga semua berhati-hati. Betapa mudahnya kita sebagai manusia dipermainkan perasaan dan jiwa oleh mereka yang tidak berperasaan. Jika ada sesiapa yang boleh membantu kami sebagai pemangsa mohon berikan tunjuk jalan betul.
up votedown vote
rina fouzi 06/30/2024 at 09:46 PM
Boleh tak bagi contact no semua Yg dah kene scammed ni..saya nak kumpul maklumat Dan klu boleh buat group wasap utk mudahkan conversation.. tolong email saya contact no masing2.. email kat rinafouzi@gmail.com atau terus contact saya 01162337965
up votedown vote
Org puchong 07/02/2024 at 05:27 AM
+60143893676 ni no yg saya kena
up votedown vote
Mohd Selangor 07/01/2024 at 03:33 AM
Saya sudah emailkan pada rinafouzi@gmail.com
up votedown vote
selamba 11/11/2024 at 06:42 AM
Loh saya antara terkena juga, tapi paling best dia masukkan coin 4500 guna coin dia, dia ngayat saya saya mengayat dia, nama dia berliana maisa, tapi sure dia mmg fake pun, last2 dapat untung 300 je, then dia suruh masukkan 500 apa semua, tapi dia masukkan 4500, then dapat 51k, yang lawak nilai tu kena frozen, hampeh tul hahaha.. no dia pun dah tak guna dah, sbb dia paksa2 suruh masukkan duit nak aktifkan 51k tu dengan 18k, mmg tidak lah.. tapi dia bodoh lah 5000 deposit apa semua..
up votedown vote
Good luck 11/12/2024 at 04:36 AM
Ada gambar dia tak saya nak tengok atau pon no tel dia ka
up votedown vote
Ijustwantmymoneyback 12/23/2024 at 03:53 AM
+62 838-9355-7579. Saya dapat yang ini. Masih ada dia orang Jawab. Ugut nak jumpa. Nak semua orang Kita berkumpul untuk jumpa dia tak.