Most seen reports
Latest reviews (all sites)
Donation Scam
berggruennicolas1@outlook.com Berggruen Nicolas
| Date | 11/15/2023 |
|---|---|
| Fraudulent email | berggruennicolas1@outlook.com |
| Pseudonym | Berggruen Nicolas |
| Url / Website | https://berggruenholdings.org/ Scamdoc Trust Score | Contact / Whois info |
| Scam contents | Cześć, Pozdrowienia dnia dla Ciebie. Nazywam się Berggruen Nicolas, jestem inwestorem i filantropem, mam podwójne obywatelstwo amerykańskie i niemieckie oraz założyciel i prezes Berggruen Holdings, prywatnej firmy inwestycyjnej zaangażowanej w działalność inwestycyjną i filantropijną. W imieniu swoim i mojej firmy przekazuję 20% swojego majątku różnym organizacjom charytatywnym. Zostałeś losowo wybrany online i należysz do jednej z organizacji, do której należą prywatne firmy, korporacje, organizacje rządowe, organizacje pozarządowe i osoby fizyczne, a każda z nich otrzyma darowiznę w wysokości 2 800 000,00 EUR. Przekazuję darowizny korporacjom i podmiotom prywatnym, w tym firmom publicznym i prywatnym, aby umożliwić im inwestowanie w różne łańcuchy biznesowe, aby mogły zapewnić możliwości zatrudnienia bezrobotnym na swoim obszarze, ponieważ poziom przestępczości rośnie z dnia na dzień z powodu braku możliwości zatrudnienia, Rosjanie spowodują ogromne straty w całej europejskiej gospodarce i dlatego uczyłem, że ta darowizna będzie przydatna na wiele sposobów, bo Ty możesz podać pomocną dłoń potrzebującym w swoim regionie, bo sam nie dam rady . Wierzę, że dzięki tej darowiznie/inwestycji możesz coś zmienić. Chcę, abyście mieli 100% zaufania i gwarancji do tego funduszu darowiznowo-inwestycyjnego, ponieważ otrzymało go już ponad 20 organizacji i podmiotów prywatnych. Zapewniamy, że transakcja ta jest w 100% legalna i autentyczna. Odwiedź moją witrynę internetową poniżej, aby potwierdzić moje otwarte możliwości inwestycyjne i działalność filantropijną. Możesz mieć pewność, że odpowiednia dokumentacja dotycząca tej transakcji jest nienaruszona. Stworzono także dokument potwierdzający pranie pieniędzy, który ma udowodnić, że fundusz jest czysty i wolny od wszelkich przestępstw finansowych. W związku z powyższym pragniemy poinformować Państwa, że podjęliśmy działania mające na celu szybką realizację naszych zamierzeń, w związku z czym prosimy o ponowne potwierdzenie danych, abyśmy mogli niezwłocznie przekazać Państwa dane mojemu prawnikowi, który poprowadzi Państwa w celu uzyskania te fundusze. Całe nazwy: Adres kontaktowy/zamieszkania: Płeć: Wiek: Zawód: Numer telefonu: Narodowość: Pamiętaj, że nie potrzebujemy Twoich danych do żadnych innych celów. Potrzebujemy tych informacji, ponieważ musimy mieć dokładny rejestr tego, komu i gdzie przekazujemy darowizny, aby móc budować lepsze relacje z Tobą. Czekam zatem na Twoją motywującą odpowiedź... Serdeczne pozdrowienia, pana Berggruena Nicolasa |
| Comment / Review | Scamer próbuje wyłudzić dane w bardzo przekonujący sposób.
|
-
-
Group created on - 0 Members (manage members)
To view the contents of this private group or request to join it, you must create an account or login.
Reviews and comments left by Internet users are sorted in chronological order and are not checked a priori
up votedown vote
Report #763706 05/13/2024 at 02:01 PM
PC-49 REF-NR: CNL/5253NT/2024
Este evident ca aceasta notificare va va veni ca o surpriza, dar va rugam sa gasiti timp sa o cititi cu atentie, deoarece va felicitam pentru succesul dvs. în anuntul oficial abia încheiat si a rezultatelor Loteriei electronice online organizate de coordonatorul meu IT, care a avut loc pe Vineri 03-05-2024 aici în USA.
Un Draft de 2.800.000,00 EUR va fi emis în numele dumneavoastra ca unul dintre cei 3 norocosi câstigatori de îndata ce îl contactati pe domnu...
-------------------
Buna ziua
Este o gluma!!!!
Multumesc
Fraudulent email : berggruennicolas11@hotmail.com
Telephone : +40747291760
up votedown vote
Ragnarocek 10/22/2024 at 09:03 AM
This comment is written in a different language than the report. It is hidden for comfort reasons
Click here to view it anyway...