SUSPECTED SCAM!

Donation Scam
berggruennicolas1@outlook.com Berggruen Nicolas

Date11/15/2023
Fraudulent emailberggruennicolas1@outlook.com
PseudonymBerggruen Nicolas
Url / Websitehttps://berggruenholdings.org/
Scamdoc Trust Score | Contact / Whois info
Scam contentsCześć,

Pozdrowienia dnia dla Ciebie. Nazywam się Berggruen Nicolas, jestem inwestorem i filantropem, mam podwójne obywatelstwo amerykańskie i niemieckie oraz założyciel i prezes Berggruen Holdings, prywatnej firmy inwestycyjnej zaangażowanej w działalność inwestycyjną i filantropijną. W imieniu swoim i mojej firmy przekazuję 20% swojego majątku różnym organizacjom charytatywnym. Zostałeś losowo wybrany online i należysz do jednej z organizacji, do której należą prywatne firmy, korporacje, organizacje rządowe, organizacje pozarządowe i osoby fizyczne, a każda z nich otrzyma darowiznę w wysokości 2 800 000,00 EUR.

Przekazuję darowizny korporacjom i podmiotom prywatnym, w tym firmom publicznym i prywatnym, aby umożliwić im inwestowanie w różne łańcuchy biznesowe, aby mogły zapewnić możliwości zatrudnienia bezrobotnym na swoim obszarze, ponieważ poziom przestępczości rośnie z dnia na dzień z powodu braku możliwości zatrudnienia, Rosjanie spowodują ogromne straty w całej europejskiej gospodarce i dlatego uczyłem, że ta darowizna będzie przydatna na wiele sposobów, bo Ty możesz podać pomocną dłoń potrzebującym w swoim regionie, bo sam nie dam rady . Wierzę, że dzięki tej darowiznie/inwestycji możesz coś zmienić. Chcę, abyście mieli 100% zaufania i gwarancji do tego funduszu darowiznowo-inwestycyjnego, ponieważ otrzymało go już ponad 20 organizacji i podmiotów prywatnych.

Zapewniamy, że transakcja ta jest w 100% legalna i autentyczna. Odwiedź moją witrynę internetową poniżej, aby potwierdzić moje otwarte możliwości inwestycyjne i działalność filantropijną. Możesz mieć pewność, że odpowiednia dokumentacja dotycząca tej transakcji jest nienaruszona. Stworzono także dokument potwierdzający pranie pieniędzy, który ma udowodnić, że fundusz jest czysty i wolny od wszelkich przestępstw finansowych.

W związku z powyższym pragniemy poinformować Państwa, że podjęliśmy działania mające na celu szybką realizację naszych zamierzeń, w związku z czym prosimy o ponowne potwierdzenie danych, abyśmy mogli niezwłocznie przekazać Państwa dane mojemu prawnikowi, który poprowadzi Państwa w celu uzyskania te fundusze.

Całe nazwy:

Adres kontaktowy/zamieszkania:

Płeć:

Wiek:

Zawód:
Numer telefonu:
Narodowość:
Pamiętaj, że nie potrzebujemy Twoich danych do żadnych innych celów. Potrzebujemy tych informacji, ponieważ musimy mieć dokładny rejestr tego, komu i gdzie przekazujemy darowizny, aby móc budować lepsze relacje z Tobą. Czekam zatem na Twoją motywującą odpowiedź...
Serdeczne pozdrowienia,
pana Berggruena Nicolasa
Comment / ReviewScamer próbuje wyłudzić dane w bardzo przekonujący sposób.

  • Reviews and comments left by Internet users are sorted in chronological order and are not checked a priori

    • Report #763706 05/13/2024 at 02:01 PM

      PC-49 REF-NR: CNL/5253NT/2024

      Este evident ca aceasta notificare va va veni ca o surpriza, dar va rugam sa gasiti timp sa o cititi cu atentie, deoarece va felicitam pentru succesul dvs. în anuntul oficial abia încheiat si a rezultatelor Loteriei electronice online organizate de coordonatorul meu IT, care a avut loc pe Vineri 03-05-2024 aici în USA.


      Un Draft de 2.800.000,00 EUR va fi emis în numele dumneavoastra ca unul dintre cei 3 norocosi câstigatori de îndata ce îl contactati pe domnu...
      -------------------
      Buna ziua
      Este o gluma!!!!
      Multumesc

      Fraudulent email : berggruennicolas11@hotmail.com
      Telephone : +40747291760

      Reply
    • Ragnarocek 10/22/2024 at 09:03 AM

      This comment is written in a different language than the report. It is hidden for comfort reasons
      Click here to view it anyway...

      Reply
  • Group created on - 0 Members

    To view the contents of this private group or request to join it, you must create an account or login.