SUSPECTED SCAM!

Fraudulent website
shop.prismboxs.com +447380127582

Date08/18/2026
PseudonymLukas
Url / Websitehttps://shop.prismboxs.com/
Scamdoc Trust Score | Contact / Whois info
Telephone+44 7380 127582 (ou 00447380127582) (Info / Risk score)
Scam contents🚨 PRISMBOXS HAQQINDA CİDDİ ŞÜBHƏLƏR: VƏTƏNDAŞLARIN PULU KİMƏ ETİBAR EDİLİR?
Şəffaflıq yoxdur, hüquqi suallar cavabsızdır — bəs insanlar pullarını kimə verirlər?

İnternet üzərindən fəaliyyət göstərən Prismboxs platforması ilə bağlı apardığımız araşdırma zamanı adi bir onlayn alış-veriş saytından daha ciddi görünən bir sıra suallar ortaya çıxıb.

Söhbət sadəcə məhsul almaqdan getmir.

Söhbət insanların pulunun hansı subyektə etibar edilməsindən gedir.

Və burada ən fundamental sual ortaya çıxır:

PRISMBOXS-UN ARXASINDA KİM DAYANIR?

shop.prismboxs.com saytına baxan istehlakçı ilk növbədə bilməlidir ki, pul ödədiyi tərəf kimdir.

Hansı hüquqi şəxsdir?

Hansı şirkətdir?

Onun VÖEN-i nədir?

Hüquqi ünvanı haradadır?

Kim bu fəaliyyətə görə hüquqi məsuliyyət daşıyır?

Bunlar internet biznesində “əlavə məlumat” deyil.

Bunlar istehlakçının ən fundamental hüquqi təminatlarıdır.

🔴 ƏN CİDDİ MƏSƏLƏ: VÖEN VƏ HÜQUQİ STATUS

Apardığımız ilkin yoxlamalarda bizi narahat edən əsas məsələlərdən biri platformanın arxasında dayanan subyektin hüquqi statusu ilə bağlı yaranan suallardır.

Əgər bir platforma insanlardan ödəniş qəbul edir və kommersiya fəaliyyəti aparırsa, onun kimliyi və hüquqi məsuliyyəti aydın olmalıdır.

İnsan pulunu kimə verir?

Cavab aydın deyilsə, risk də aydındır.

Çünki problem yarandıqda vətəndaşın qarşısında konkret hüquqi şəxs yoxdursa, öz pulunu tələb etmək üçün hüquqi mexanizmdən istifadə etməsi ciddi şəkildə çətinləşə bilər.

❗ “SAYT VARSA, DEMƏLİ QANUNİDİR” — XEYİR!

Bu, insanların düşdüyü ən təhlükəli yanlış düşüncələrdən biridir.

Bu gün internetdə istənilən şəxs sayt yarada bilər.

Logo hazırlaya bilər.

Peşəkar dizayn edə bilər.

Sosial şəbəkələrdə reklam verə bilər.

İnsanlarda etibar yarada bilər.

Amma bunların heç biri avtomatik olaraq həmin fəaliyyətin qanuni və təhlükəsiz olduğunu sübut etmir.

Əsas sual saytın necə göründüyü deyil.

Əsas sual budur:

SAYTIN ARXASINDA KİM VAR?
🔎 VƏTƏNDAŞLAR ÜÇÜN 10 CİDDİ SUAL

Prismboxs rəhbərliyi və ya platformanın fəaliyyətinə cavabdeh şəxslər bu suallara açıq və sənədlə cavab verməlidir:

1. Prismboxs hansı hüquqi şəxsin adından fəaliyyət göstərir?

2. Həmin hüquqi şəxsin tam adı nədir?

3. VÖEN-i nədir?

4. Hüquqi ünvanı haradır?

5. Platformanın qanuni nümayəndəsi kimdir?

6. Müştəri ilə rəsmi müqavilə bağlanılırmı?

7. Ödəniş edən şəxsə fiskal çek və ya qanunla nəzərdə tutulan digər ödəniş sənədi verilirmi?

8. Müştərinin ödədiyi pul hansı şəxsin və ya şirkətin hesabına daxil olur?

9. Məhsul və xidmətlə bağlı problem yarandıqda vətəndaş öz hüququnu kimdən tələb edə bilər?

10. Platformanın fəaliyyəti hansı dövlət qeydiyyatı və hüquqi əsasla həyata keçirilir?

Bu sualların cavabı açıq və sənədlə təqdim edilə bilmirsə, vətəndaş niyə öz pulunu riskə atmalıdır?
⚠️ ANYUNBOXING HADİSƏSİNDƏN SONRA DƏRS ÇIXARILMALIDIR

Azərbaycan cəmiyyətində AnyUnboxing hadisəsi ilə bağlı baş verənlər insanlara çox ciddi dərs olmalıdır.

İnsanlar yüksək gəlir vədlərinə, peşəkar reklamlara, sosial şəbəkələrdə yaradılan görüntüyə və müxtəlif “etibar” elementlərinə inanaraq pullarını riskə atdılar.

Sonradan isə çoxları pullarını geri ala bilmədi.

Bu səbəbdən yeni yaranan və oxşar şəkildə insanlardan pul qəbul edən platformalara münasibətdə “əvvəl pul verək, sonra araşdırarıq” prinsipi qəbuledilməzdir.

Əksinə:

ƏVVƏL ARAŞDIR — SONRA QƏRAR VER.
🚨 BİZİM MÖVQEYİMİZ

Biz heç bir şəxsi və ya şirkəti məhkəmə qərarı olmadan cinayət törətməkdə təqsirli elan etmirik.

Amma eyni zamanda şəffaflığı olmayan və hüquqi statusu aydınlaşdırılmayan fəaliyyət barədə ictimaiyyətə xəbərdarlıq etmək və suallar vermək tamamilə qanuni və zəruri məsələdir.

Əgər Prismboxs qanuni, şəffaf və etibarlı şəkildə fəaliyyət göstərirsə, onda:

VÖEN-i açıqlasın.

Hüquqi şəxsin tam adını açıqlasın.

Hüquqi ünvanını açıqlasın.

Müştərilərlə müqavilə məsələsini açıqlasın.

Ödənişlərin hansı subyektə edildiyini açıqlasın.

Vətəndaşın hüquqlarının necə qorunduğunu açıqlasın.

Bütün bunlar qanuni fəaliyyət göstərən biznes üçün normal suallardır.
Comment / Review🔴 SON SÖZ

İnsanların illərlə yığdığı pulları bir neçə kliklə hansısa internet platformasına göndərməsi çox ciddi məsələdir.

Bir saytın gözəl görünməsi onun etibarlı olduğunu sübut etmir.

Reklam onun qanuni olduğunu sübut etmir.

Sosial şəbəkədə izləyicilərin çoxluğu onun etibarlı olduğunu sübut etmir.

Kağız üzərində yazılmış bir neçə məlumat da hüquqi şəffaflığın əvəzi deyil.

İnsanların bilməyə haqqı var:

MƏN PULUMU KİMƏ VERİRƏM?
BU PULU ALAN KİMDİR?
ONUN HÜQUQİ MƏSULİYYƏTİ VARMI?
PROBLEM YARANSA, PULUMU KİMDƏN TƏLƏB EDƏCƏYƏM?

Bu suallara aydın cavab verilməyənə qədər vətəndaşların son dərəcə ehtiyatlı olması və pul köçürməzdən əvvəl platformanın hüquqi statusunu müstəqil şəkildə yoxlaması vacibdir.

Bu məsələ araşdırılmalıdır.

Şəffaflıq təmin edilməlidir.

Vətəndaşın pulu və hüquqları risk altında qalmamalıdır.

🚨 PRISMBOXS-A PUL KÖÇÜRMƏZDƏN ƏVVƏL DÜŞÜNÜN.

Çünki sonradan “bilmirdim” demək itirilmiş pulu geri qaytarmaya bilər.

  • Reviews and comments left by Internet users are sorted in chronological order and are not checked a priori

    • news from Azerbaijan 08/18/2026 at 01:01 PM

      PRISMBOXS PLATFORMASI ILƏ BAGLI CIDDI SÜBHƏLƏR

      Bu platforma ilə bagli istehlakçilarin diqqətini cəlb edən ciddi məsələlər askar etmisik.

      Platformanin internet üzərindən kommersiya fəaliyyəti göstərməsinə baxmayaraq, onun arxasinda dayanan hüquqi subyekt, VÖEN və hüquqi məsuliyyət məsələləri ilə bagli ciddi suallar yaranir.

      Biz arasdirma zamani əldə etdiyimiz ekran görüntülərini və sənədləri əlavə edirik.

      📌 Əlavə olunan materiallarda:
      o Prismboxs saytinin ekran görüntüləri;
      o platformada təqdim olunan məlumatlar;
      o hüquqi/VÖEN məlumatlari ilə bagli əldə etdiyimiz materiallar;
      o istehlakçini çasdira biləcək və ya əlavə arasdirma tələb edən məlumatlar göstərilir.

      ⚠️ Bizim əsas sualimiz çox sadədir:

      Insanlardan ödənis qəbul edən bu platformanin arxasinda konkret olaraq hansi hüquqi səxs dayanir və həmin səxs istehlakçi qarsisinda hansi hüquqi məsuliyyəti dasiyir?

      Əgər platforma qanuni və səffaf fəaliyyət göstərirsə, bu məlumatlarin rəsmi sənədlərlə təsdiqlənməsi mümkün olmalidir.

      Bu səbəbdən platformanin fəaliyyətinin, hüquqi statusunun və ödənis mexanizmlərinin aidiyyəti qurumlar tərəfindən arasdirilmasini xahis edirik.

      Məqsədimiz əsassiz ittiham irəli sürmək deyil. Məqsədimiz mümkün zərərçəkənlərin qarsisini almaq və ictimaiyyəti risklər barədə xəbərdar etməkdir.

      🚨 Xahis edirik, bu məlumatlari diqqətlə arasdirin və platformaya pul köçürm... Read more


      Reply
    • news from Azerbaijan 08/19/2026 at 09:18 AM

      Saxta və basqalarinin adina olan telefon nömrələrindən istifadə etməklə insanlari aldatma və məsuliyyətdən yayinma

      Bu cür dələduzluq sxemlərində diqqət çəkən ən ciddi məqamlardan biri də istifadə olunan telefon nömrələrinin mənsəyi və həmin nömrələrin kimə məxsus olmasi məsələsidir.

      Dələduzluq məqsədilə fəaliyyət göstərən səxslər öz real telefon nömrələrindən istifadə etmək əvəzinə müxtəlif saxta, feyk və ya üçüncü səxslərin adina rəsmiləsdirilmis mobil nömrələrdən istifadə edə bilərlər. Bu üsulun əsas məqsədi onlarin real kimliyinin müəyyən edilməsini çətinləsdirmək, zərərçəkmis səxslərin onlarla əlaqə saxlamasina imkan verməmək və sonradan hüquqi məsuliyyətdən yayinmaga çalismaqdir.

      Xüsusilə narahatedici məqam ondan ibarətdir ki, istifadə olunan nömrə basqa bir səxsin adina rəsmiləsdirilmisdirsə, həmin nömrənin faktiki istifadəçisinin kimliyi ilə rəsmi abonentin kimliyi arasinda ciddi fərq yarana bilər. Belə halda sadəcə telefon nömrəsinin kimin adina qeydiyyatda olmasi faktiki dələduzun müəyyən edilməsi üçün kifayət etməyə bilər.

      Bundan əlavə, müxtəlif internet platformalarinda və sosial səbəkələrdə saxta adlar, saxta profillər, saxta əlaqə nömrələri və bir-birini əvəz edən müxtəlif telefon nömrələrindən istifadə edilməsi də eyni məqsədə xidmət edə bilər. Səxslər bir nömrədən müəyyən müddət istifadə etdikdən sonra həmin nömrəni bagl... Read more


      Reply
    • Nevidimka 08/23/2026 at 11:01 AM

      Salam

      Reply
  • Group created on - 0 Members

    To view the contents of this private group or request to join it, you must create an account or login.