Most seen reports
|
fraudulent. I did not call them or click on the embedded link. Obviously they did not know what "account" was charged - and they were just phishing for an acc
|
Latest reviews (all sites)
Phishing
OTP BANKA
| Date | 07/05/2024 |
|---|---|
| Pseudonym | OTP BANKA |
| Scam contents | Notifikacija Poštovani, Obaveštavamo Vas da je Banka putem SWIFT poruke MT103, primila obaveštenje o deviznom prilivu u Vašu korist. Banka će odobriti račun korisnika naplate, ukoliko su se stekli svi neophodni uslovi za izvršenje naplate – odnosno, po prijemu ispravno i kompletno popunjenog Obaveštenja o izvršenoj naplati, uz koje je priložen prateći dokument (ako je isti neophodan kao uslov izvršenja naplate), validne SWIFT poruke i pokrića na svom nostro računu. U prilogu ove poruke šaljemo Vam obrazac Obaveštenja o izvršenoj naplati (u daljem tekstu: Obaveštenje) i kopiju SWIFT poruke MT103. Obaveštenje o izvršenoj naplati Vam je poslato i putem eBankingHalcom aplikacije. Molimo Vas da ODMAH po prijemu ovog e-maila, popunite Statistiku/Raspored priliva u korisničkoj eBankingHalcom aplikaciji i pošaljete je Banci. Ukoliko ne pošaljete Statistiku priliva putem eBankingHalcom aplikacije, molimo Vas da obrazac Obaveštenje jasno i vidljivo popunite, overite (ako ste se opredelili da u poslovanju sa Bankom koristite pečat), potpišete i vratite na e-mail: otp.prilivi@otpbanka.rs ili isti dostavite nadležnoj filijali u papirnom obliku. Prilikom slanja odgovora, kao i u bilo kojoj prepisci vezano za predmetni priliv, molimo da se u Subject-u e-maila pozovete na gore navedenu FCP referencu. U slučaju da je naplata izvršena po nekim od sledećih osnova: 300,303,304,305,310,312,489,510,511,513,517,518,520,521,522,523,528,534,538,539,544,557,560,575,619,650,651,666,767,802,822,893 kao i kada je posebna oznaka 2, tj. u slučaju kada je naplata od drugog nerezidenta, a ne od onog od koga se potražuje, molimo Vas da uz Obaveštenje dostavite Banci i dokumentaciju kojom se dokazuje osnov naplate (faktura, ugovor i sl.). Za sva pitanja i nedoumice možete nas kontaktirati na e-mail: otp.prilivi@otpbanka.rs ili na telefone: 011/2228-580, 021/4802-933, 021/4802-935, 011/2228-477, 021/4802-934 i 021/4802-936. S poštovanjem, OTP BANKA SRBIJA A.D. Novi Sad |
| Comment / Review | scam, virus/trojan in attachment
|
-
-
Group created on - 0 Members (manage members)
To view the contents of this private group or request to join it, you must create an account or login.