Most seen reports
|
fraudulent. I did not call them or click on the embedded link. Obviously they did not know what "account" was charged - and they were just phishing for an acc
|
Latest reviews (all sites)
Phishing
112Vx2HBAehVBof7iwKPkj59bpTTuqkWha
| Date | 02/19/2024 |
|---|---|
| Pseudonym | 112Vx2HBAehVBof7iwKPkj59bpTTuqkWha |
| Scam contents | Pa, zdravo, moj perverzni prijatelju. Preći ću odmah na stvar. Znamo se već neko vrijeme, barem ja tebe poznajem. Možete me zvati Veliki brat ili Svevideće oko. Ja sam haker koji je prije nekoliko mjeseci dobio pristup vašem = uređaju, uključujući historiju vašeg = pretraživača i web kameru. I snimio sam neke video snimke na kojima drkate na vrlo kontroverzne = video snimke "za odrasle". Sumnjam da biste željeli da vaša porodica, saradnici i = cijela lista kontakata vide snimke da uživate u sebi, posebno s obzirom na specifičnosti = vašeg omiljenog žanra. Također ću postaviti ove videozapise na porno stranice, i oni = će postati viralni, toliko da će ih biti fizički = nemoguće ukloniti sa svih strana. Kako sam to uradio? Zbog vašeg zanemarivanja internetske sigurnosti, uspio sam lako = instalirati trojanskog konja na vaš uređaj. koji je pristupio svim podacima na vašem uređaju i = omogućio mi daljinsko upravljanje njime. Jednom kada sam zarazio jedan uređaj, nisam imao problema da = pristupim svim ostalim uređajima. Moj špijunski softver je ugrađen u drajvere i ažurira = svoj potpis svakih nekoliko sati, tako da ga nijedan antivirus ili = firewall ne može otkriti. Sada ću ti samo dati uslov. Mala suma u zamjenu za vaš = nekadašnji miran život. Prebacite 1300 Euro (EUR) na moj bitcoin novčanik: 112Vx2HBAehVBof7iwKPkj59bpTTuqkWha Čim dobijem potvrdu prijenosa, izbrisat ću sve video zapise = koji vas kompromituju, daljinski obrisati virus na vašim = uređajima i više se nećete čuti od mene. Slažem se, vrlo je mala cijena da ne uništite svoju = reputaciju u očima drugih koji, sudeći po vašoj = prepisci u glasnicima, ima mišljenje o tebi kao o pristojnom ljudskom biću. Možete me smatrati nekom vrstom mentora koji želi da = počnete cijeniti ono što imate. Imate 48 sati - bit ću obaviješten čim otvorite ovo = pismo, a od tada je odbrojavanje. Ako se nikada ranije niste bavili kriptovalutama, to je super = jednostavno - ukucajte "crypto exchange" u tražilicu i = sljedeća stvar koju trebate učiniti. Evo šta ne biste trebali raditi: Ne odgovaraj na moj email. Poslano je sa jednokratnog e-mail naloga. Ne zovi policiju. Zapamtite, imam pristup svim vašim = uređajima i čim primijetim takvu aktivnost, to će = automatski dovesti do objavljivanja svih vaših podataka. Ne pokušavajte da ponovo instalirate sistem ili da vratite = uređaj na fabrička podešavanja. Prije svega, već imam video i sve vaše podatke, a drugo, kao = što sam već rekao, imam daljinski pristup svim vašim = uređajima i čim primijetim takav pokušaj, to će = dovesti do nepovratnih posljedica. Zapamtite da su kripto-adrese anonimne, tako da me nećete moći = otkriti iz mog novčanika. U svakom slučaju, neka ovo bude win-win situacija. Ja uvijek držim svoju riječ, osim ako me prevare. Savjet za budućnost: shvatite ozbiljnije svoju sigurnost na = internetu. Također redovno mijenjajte lozinke i postavljajte = višefaktorsku autorizaciju na svim vašim računima. |
| Comment / Review | sextortion
|
| Premium services |
-
-
Group created on - 0 Members (manage members)
To view the contents of this private group or request to join it, you must create an account or login.
